Gevelaanzicht » ikwileenbouwtekening.nl

Gevelaanzicht

Een Bouwtekening Nodig?

Gevelaanzicht

en gevel of aanzicht is een vlakke projectie van de gevel van een gebouw. Omdat in een geveltekening geen onderdelen doorgesneden worden en alle lijnen dus aanzichtlijnen zijn, worden geveltekeningen vaak vlak en slecht leesbaar. Het is daarom belangrijk om diepte te suggereren door middel van: •verschil in lijndiktes •schaduwen •bomen, auto's, mensen

Verschil in lijndiktes

Schaduwen en diepte

Bomen, auto's en mensen

De minder artistieke variant van de geveltekening benut dezelfde manier van maataanduiding als de doorsnedetekening. Deze geveltekeningen geven andere informatie. Er is in te zien, welke ramen te openen zijn en naar welke kant die opendraaien. Gevelaanzichten geeft men meestal een naam op basis van windrichtingen, bijvoorbeeld zuidwestgevel. Gevels worden bij voorkeur in dezelfde schaal als de plattegronden en doorsneden getekend, wat de begrijpelijkheid aanzienlijk bevordert. (bron: website TU Delft)

Waarom is een gevelaanzicht nodig?

In eerste instantie natuurlijk voor uzelf, omdat u zo een beeld krijgt van het exterieur van het te bouwen object. Indien er verbouwd gaat worden wil de overheid graag weten wat de gevolgen hier van zijn en willen dus weer een bestaande en nieuwe toestand zien, dus ook van de gevels. De schoonheidscommissie kan dan aan de hand van deze geveltekeningen bepalen of zij akkoord gaan met het voorstel of in het ergste geval bepalen dat er bepaalde wijzigingen moeten worden aangebracht.

Het blijft natuurlijk een platte projectie van een veelzijdig geheel. Daarom maken we tegenwoordig liever een 3D projectie van het exterieur, dat geeft veel meer weer hoe het er echt uit gaat zien qua diepte en overgangen, zie 3D tekeningen, en het geeft u een nog beter beeld van hetgeen wat u voor ogen heeft.

Gevelaanzichten geven niet alleen weer hoe een gebouw er aan de buitenkant uit komt te zien, maar is ook handig om bijvoorbeeld aan te geven welke ramen open en dicht kunnen en naar welke kant ramen en deuren opendraaien.

Een gevelaanzicht kan gebruikt worden in combinatie met een plattegrond of een doorsnede, waarbij de tekeningen op dezelfde schaal worden weergegeven.

Op deze site kunt u bouwtekeningen aanvragen.

Reviews

Wat Vinden Onze Klanten?

Uw mening en ervaring bepaalt onze kwaliteit.

Altijd De Hoogste Kwaliteit

Onze Service Maakt Het Verschil

Het zelf maken van een bouwtekening is, tenzij u een bouwkundige opleiding hebt gehad, een lastige klus.

Een bouwtekening moet aan vele specifieke eisen voldoen en kan alleen worden gebruikt voor een vergunning als aan al deze eisen is voldaan. Wanneer u via ons een tekenaar inschakelt, bent u ervan verzekerd dat aan alle eisen wordt voldaan. Als u via ons een tekenaar inschakelt regelen we naast bouwtekeningen ook een vergunningsaanvraag voor u. U kunt de kostbare tijd dan aan andere zaken besteden.