3D-model en VR bouwtekeningen » ikwileenbouwtekening.nl

3D-model en VR bouwtekeningen

Een Bouwtekening Nodig?

3D-model en VR bouwtekeningen

Van alle bouwtekeningen die u aan kunt vragen, is het 3D-model de tekening die de werkelijkheid zoals wij die zien, het beste evenaart. Hier staat tegenover dat er op de tekening weinig interne details worden weergegeven.

Zoals de naam al zegt; een 3D-model geeft een omgeving of bouwwerk weer in drie dimensies: hoogte, breedte en diepte. U ziet dit type tekening vaak langs de weg staan wanneer er ergens een nieuw bouwproject gerealiseerd wordt. De reden hiervoor is dat het 3D-model een goede impressie geeft van hoe een gebouw er in werkelijkheid uit komt te zien, waardoor potentiële kopers weten wat zij kunnen verwachten.

Voor wie een 3D-model?

Een 3D-tekening kan voor verschillende partijen uitkomst bieden. Zo zijn architecten en projectontwikkelaars die hun projecten willen verkopen aan de klant gebaat bij een aantrekkelijke 3D-weergave van het project. Ook voor particulieren die hun eigen woning willen aanpassen, kan een 3D-tekening van pas komen. Heeft u bijvoorbeeld het plan een erker aan uw woning te bouwen, dan kunt u door middel van dit type tekening ervaren hoe dit er uit komt te zien. Wilt u als particulier uw woning verkopen, dan kunnen uw potentiële kopers overgehaald worden met een 3D interieurtekening.

Typen 3D-modellen

 Er zijn verschillende typen 3D-tekeningen:

 • (virtuele) Maquette
  In een authentieke maquette wordt een project nagebouwd op kleine schaal. Maquettes kunnen gemaakt worden van hout, papier of andere materialen. Tegenwoordig kunnen er ook virtuele maquettes gemaakt worden. In plaats van een tastbare maquette, wordt het project nagebouwd op de computer.

 • Exterieur impressie
  Een exterieur impressie geeft beelden weer van gebouwen en omgevingen die nog niet bestaan. Vaak zijn deze projecten nog in ontwikkeling en geeft de exterieur impressie potentiele klanten een beeld van hoe een gebouw of nieuwe omgeving er uit komt te zien. Dit type tekening wordt vaak gebruikt in brochures of op bouwborden.

 • Interieur impressie
  Een interieur impressie geeft in 3D de inrichting van een gebouw weer. Natuurlijk kan deze tekening gebruikt worden wanneer u zelf wil experimenteren met een nieuwe woninginrichting, maar de interieur impressie wordt het meest gebruikt bij de verkoop van een woning of kantoorpand. Potentiële kopers krijgen zo een beter beeld van de mogelijkheden die een gebouw biedt.

 • Plattegrond
  Een plattegrond geeft de indeling van een gebouw weer, van bovenaf gezien. Potentiële kopers kunnen zo gemakkelijk zien hoe een gebouw is ingedeeld en wat de afmetingen van verschillende ruimtes in het gebouw zijn.

 • Vogelvlucht
  Een 3D vogelvluchtmodel geeft zowel het betreffende gebouw weer, als de omgeving. Dit type tekening wordt vaak gebruikt bij de visualisatie van grotere bouwprojecten. Er wordt op de tekening een compleet overzicht gegeven van het gehele project.

 • Animatie
  Bij een 3D animatie wordt u als het ware meegenomen door een gebouw of omgeving. Vanuit een camerastandpunt krijgt u alle hoeken van een interieur of wijk te zien.

Vraag nu online een 3D model aan voor uw project.

 

Referentie projecten

Een Kijkje In Onze Ervaring

Het Belang van Bouwtekeningen bij de Verduurzaming van Je Huis: Een Stap-voor-Stap Gids

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook leiden tot lagere energierekeningen en een verhoogd comfortniveau in je huis. Of je nu overweegt om zonnepanelen te installeren, je isolatie te verbeteren, een warmtepomp toe te voegen of andere energie-efficiënte maatregelen te nemen,...

Het Belang van Gedetailleerde Bouwtekeningen bij de Realisatie van Jouw Droomverbouwing

Een droomverbouwing is een opwindend project, maar het kan ook uitdagend zijn als je niet de juiste voorbereidingen treft. Een van de meest cruciale aspecten van een succesvolle verbouwing is het hebben van gedetailleerde bouwtekeningen. In deze blogpost zullen we verkennen waarom gedetailleerde bouwtekeningen zo essentieel zijn voor het realiseren...

Jouw Voordeel Bij IkWilEenBouwtekening.nl

Onze Service

Jouw voordeel is onze directe beschikbaarheid, snelle levering en lage kosten. Gegarandeerd lager dan concurrentie. Bekijk uw project in 3D en VR!

Onze service biedt u het voordeel. Ontvang uw bouwtekeningen tegen een zo laag mogelijk tarief. Tijdens het uitwerken kan naast 2D ook voor 3D gekozen worden. Bekijk uw woning dan in 3D door een VR bril en geniet van de toekomstplannen die we samen uitwerken!