Doorsnedetekening » ikwileenbouwtekening.nl

Doorsnedetekening

Een Bouwtekening Nodig?

Doorsnedetekening

Bij een doorsnedetekening wordt een bepaald deel van het snijvlak van een bouwwerk uitvergroot weergegeven. Hierbij wordt alle belangrijke informatie genoteerd. De knelpunten in het project worden inzichtelijk gemaakt, waardoor er tijdens de uitvoering van de bouw hierover geen discussies kunnen ontstaan. Een verticale doorsnede van een gebouw geeft een duidelijk overzicht van trappen, openingen in de muren, niveauverschillen en de dakconstructie.

De doorsnede wordt getekend op een plek die representatief is voor de rest van het gebouw. Om de constructie van het object duidelijk weer te geven, zijn meestal twee doorsneden nodig. Deze staan haaks op elkaar. De plaatsen waar de doorsneden zijn gemaakt, worden aangegeven op een plattegrond van het gebouw.

Waarom een doorsnedetekening?

Doorsnedetekeningen worden vaak gebruikt als werktekeningen in de uitvoeringsfase van de bouw. Doordat duidelijk is hoe het gebouw precies geconstrueerd is, is een snelle en bouwkundig verantwoorde uitvoering het resultaat. Dit type tekening wordt dus gebruikt door de aannemer of uitvoerder van het project.

Op deze site kunt u bouwtekeningen aanvragen.

Laten We Kennismaken!

Altijd De Hoogste Kwaliteit

Onze Service Maakt Het Verschil

Het zelf maken van een bouwtekening is, tenzij u een bouwkundige opleiding hebt gehad, een lastige klus.

Een bouwtekening moet aan vele specifieke eisen voldoen en kan alleen worden gebruikt voor een vergunning als aan al deze eisen is voldaan. Wanneer u via ons een tekenaar inschakelt, bent u ervan verzekerd dat aan alle eisen wordt voldaan. Als u via ons een tekenaar inschakelt regelen we naast bouwtekeningen ook een vergunningsaanvraag voor u. U kunt de kostbare tijd dan aan andere zaken besteden.