Detailtekening » ikwileenbouwtekening.nl

Detailtekening

Een Bouwtekening Nodig?

Detailtekening

Op een detailtekening worden, zoals de naam al aangeeft, veel details weergegeven die nodig zijn in het bouwproces. Het kan hierbij gaan om het weergeven van boeiboorden, kozijnen, goten, waterdichte aansluitingen, vloerconstructies, dakconstructies, isolatie, enzovoort. Detailtekeningen worden meestal op een kleine schaal gemaakt.

Duidelijke uitwerking van aansluitingen

Schaal 1 op 5, of 1 op 10 cm

Vermelding van te gebruiken materialen

Voorzien van detail maatvoering en stramien

Detailtekening goot

Waarom een detailtekening?

U kunt om diverse redenen een detailtekening nodig hebben. In de eerste plaats heeft u de tekening nodig om een omgevingsvergunning aan te kunnen vragen. De welstandscommissie wil exact weten hoe een gebouw eruit ziet, of eruit komt te zien. Hierbij zijn diverse details belangrijk. Ook moet de gemeente uw aanvraag toetsen aan de eisen zoals weergegeven in het bouwbesluit. Het bouwbesluit behandelt zaken als de isolatie van een constructie, de waterdichtheid en andere aspecten die te maken hebben met de constructie van het gebouw. Hiernaast kan een aannemer of uitvoerder een detailtekening nodig hebben, zodat deze precies weet hoe het gebouw in elkaar zit. Alleen als de aannemer/uitvoerder over voldoende details beschikt, kan een bouwproces probleemloos verlopen.

Voor wie een detailtekening?

Een detailtekening is nodig voor iedereen die iets wil laten bouwen of verbouwen. Niet altijd is de detailtekening nodig voor de gemeente; voor sommige kleine verbouwingen is immers geen omgevingsvergunning nodig. Maar een detailtekening is vrijwel altijd nodig voor de aannemer of uitvoerder van uw project. Zonder voldoende details kan de aannemer of uitvoerder niet aan uw exacte wensen voldoen.

Vraag nu online een detailtekening aan voor uw project.

Reviews

Wat Vinden Onze Klanten?

Uw mening en ervaring bepaalt onze kwaliteit.

Altijd De Hoogste Kwaliteit

Onze Service Maakt Het Verschil

Het zelf maken van een bouwtekening is, tenzij u een bouwkundige opleiding hebt gehad, een lastige klus.

Een bouwtekening moet aan vele specifieke eisen voldoen en kan alleen worden gebruikt voor een vergunning als aan al deze eisen is voldaan. Wanneer u via ons een tekenaar inschakelt, bent u ervan verzekerd dat aan alle eisen wordt voldaan. Als u via ons een tekenaar inschakelt regelen we naast bouwtekeningen ook een vergunningsaanvraag voor u. U kunt de kostbare tijd dan aan andere zaken besteden.