Werktekening » ikwileenbouwtekening.nl

Werktekening

IkWilEenBouwtekening.nl

Werktekening

In een werktekening worden de plannen voor de bouw of verbouwing tot in detail uitgewerkt. In combinatie met het bestek, geeft deze tekening een overzicht van het bouwproject. In feite geven werktekeningen informatie over hoe iets gemaakt moet worden. Daarom staan er maten en maatlijnen bij.

Onze kennis en ervaring halen wij uit onze dagelijke bezigheid. De afgelopen jaren hebben wij voldoende kunnen leren. Onze interesse hiernaast in nieuwe bouwmethoden en het uitwerken hiervan is altijd aanwezig. Zo kunnen wij naast de 2D tekeningen ook 3D modellen aanleveren die met een VR bril te doorlopen zijn. Zie uw toekomstige erker of dakkapel al door de VR bril voordat deze geplaatst is! Gaaf toch?

Waarvoor wordt een werktekening gebruikt?

Een werktekening kun je zien als instructie voor alle specialisten die te maken hebben met de bouw. Vooral bij grote bouwprojecten is een deze tekening ontzettend belangrijk. Dankzij deze tekening is het voor iedereen duidelijk wat de werkinstructies zijn en wat er gedaan moet worden.

Wat voor informatie staat er op een werktekening?

Op een werktekening kun je informatie vinden over de constructie, de maatvoering, de technische details en installatietekeningen. Deze informatie wordt weergegeven op verschillende schaalniveaus. Hieronder vind je een overzicht van wat er normaal gesproken op een werktekening staat:

 • Definitieve maatvoeringen
 • Doorsneden
 • Details
 • Kozijnstaten
 • Installatiegegevens
 • Aansluitingen en verbindingen
 • Constructieve gegevens
 • Plattegronden
 • Technische tekening fundering
 • Technische tekening vloeren
 • Beschrijving materialen

Heb ik een werktekening nodig?

Voor kleinere verbouwingen wordt er eigenlijk nooit een werktekening of een bestektekening gemaakt. In zo’n geval volstaat normaal gesproken het definitieve ontwerp Een definitief ontwerp tekening, vaak ook wel een DO genoemd, volgt op de ontwerptekening en het voorlopige ontwerp (VO). De naam definitief ontwerp verteld eigenlijk al wat er op deze tekening staat. Namelijk de.. In sommige gevallen wordt er bij een kleine verbouwing een simpele versie van zo’n tekening gemaakt. Zo weet de aannemer. De aannemer is de belangrijkste persoon tijdens jouw verbouwing. Hij is degene die de verbouwing begeleid en zorgt dat het gewenste eindresultaat geleverd wordt. Daarnaast verricht hij ook werkzaamheden.. en zijn medewerkers toch wat er gedaan moet worden.

Heb je vragen over werktekeningen?

Vind je dit artikel waardevol? Of heb je nog vragen? Laat dan een bericht achter in onze berichtenbox.

Op deze site kunt u bouwtekeningen aanvragen

Referentie projecten

Een Kijkje In Onze Ervaring

Het Belang van Bouwtekeningen bij de Verduurzaming van Je Huis: Een Stap-voor-Stap Gids

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook leiden tot lagere energierekeningen en een verhoogd comfortniveau in je huis. Of je nu overweegt om zonnepanelen te installeren, je isolatie te verbeteren, een warmtepomp toe te voegen of andere energie-efficiënte maatregelen te nemen,...

Het Belang van Gedetailleerde Bouwtekeningen bij de Realisatie van Jouw Droomverbouwing

Een droomverbouwing is een opwindend project, maar het kan ook uitdagend zijn als je niet de juiste voorbereidingen treft. Een van de meest cruciale aspecten van een succesvolle verbouwing is het hebben van gedetailleerde bouwtekeningen. In deze blogpost zullen we verkennen waarom gedetailleerde bouwtekeningen zo essentieel zijn voor het realiseren...

Altijd De Hoogste Kwaliteit

Onze Service Maakt Het Verschil

Het zelf maken van een bouwtekening is, tenzij u een bouwkundige opleiding hebt gehad, een lastige klus.

Een bouwtekening moet aan vele specifieke eisen voldoen en kan alleen worden gebruikt voor een vergunning als aan al deze eisen is voldaan. Wanneer u via ons een tekenaar inschakelt, bent u ervan verzekerd dat aan alle eisen wordt voldaan. Als u via ons een tekenaar inschakelt regelen we naast bouwtekeningen ook een vergunningsaanvraag voor u. U kunt de kostbare tijd dan aan andere zaken besteden.