Uitbouw of erker ontwerp » Geregeld in 3 weken » ikwileenbouwtekening.nl

Uitbouw en Erkers

Uw Uitbouw En Erker Getekend Door IkWilEenBouwtekening.nl

Uitbouw en erkers

U wilt graag een uitbouw of erker aan uw woning toevoegen. Alleen is nog onduidelijk hoe deze eruit komt te zien. Zorg voor een transparante kijk op uw wens zodat u en uw toekomstige aannemer weet wat er gemaakt dient te worden.

Een grotere woonkamer of een extra grote leefkeuken. Een aanbouw aan uw woning maakt het u een stuk comfortabeler. Het is altijd aan te raden om van deze aanbouw een bouwtekening te laten maken. Alle specificaties liggen dan vast. De exacte afmetingen van de aan- of uitbouw, de dikte van de isolatie, het type kozijnen: dit soort technische zaken worden verwerkt op een bouwtekening. Er is dan voor de aannemer geen ruimte voor een eigen invulling, waardoor u ook krijgt waarvoor u betaalt.

Vrijblijvende Offerte In 30 Minuten

Bouwtekening Uitbouw Of Erker Laten Maken

De bouwtekening oftewel bestektekening vormt dus het contractstuk met uw aannemer. Daarnaast kan het zijn dat u een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) moet aanvragen bij uw gemeente. Doe zelf de vergunningscheck op Omgevingsloket Online. Is het u allemaal te ingewikkeld? Vraag het dan na bij uw gemeente.

Heeft u wel een vergunning nodig? Dan is het sowieso verstandig na te vragen of uw plannen gerealiseerd mogen worden.

Een bouwtekening van een aanbouw is dus meer dan alleen een plattegrond en een aanzicht. Welke informatie dient er dan op een bouwtekening te staan?

Op de bouwtekening van een uitbouw en erker staat de volgende informatie:

 • Plattegrond bestaande situatie
 • Plattegrond nieuwe situatie
 • Gevelaanzichten bestaande situatie
 • Gevelaanzichten nieuwe situatie
 • Doorsnede bestaande situatie
 • Doorsnede nieuwe situatie
 • Detailtekeningen
 • Situatie tekening
 • Materiaal- en kleurenschema

Wanneer de gemeente u ook vraagt om een constructieberekening kunt u tevens hier terecht. IkWilEenBouwtekening.nl biedt u op aanvraag constructieberekeningen voor vaste prijzen. Voor meer informatie over deze berekeningen kunt u terecht op onze pagina voor constructie berekeningen.

Wilt u weten welke tekeningen u nodig hebt voor het aanvragen van een vergunning bij een bepaalde verbouwing? Kijk dan op onze pagina ‘vergunningen‘.

Wanneer u direct een bouwtekening aan wilt vragen kunt u terecht op onze aanvraag-pagina.

Kosten Bouwtekening Erker Of Uitbouw

Uitbouw & Erker

399,99 Eenmalig
 • Bouwkundige tekeningen
 • Bouwkundige details
 • Vergunningsaanvraag

Reviews

Wat Vinden Onze Klanten?

Uw mening en ervaring bepaalt onze kwaliteit.

Altijd De Hoogste Kwaliteit

Onze Service Maakt Het Verschil

Het zelf maken van een bouwtekening is, tenzij u een bouwkundige opleiding hebt gehad, een lastige klus.

Een bouwtekening moet aan vele specifieke eisen voldoen en kan alleen worden gebruikt voor een vergunning als aan al deze eisen is voldaan. Wanneer u via ons een tekenaar inschakelt, bent u ervan verzekerd dat aan alle eisen wordt voldaan. Als u via ons een tekenaar inschakelt regelen we naast bouwtekeningen ook een vergunningsaanvraag voor u. U kunt de kostbare tijd dan aan andere zaken besteden.